Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.650 Ft
Menny.:db

John C. Lennox - Megmagyarázhat-e mindent a tudomány?

Ár:
1.650 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Evangéliumi Kiadó
Szállítási díj: 2.805 Ft

Leírás

Lennox professzor egy matematikus logikájával mutat rá, hogy a tudomány és a vallás kapcsolata nem háborús övezet, hiába szeretnék ezt egyesek elhitetni velünk.

Sir Brian Heap CBE, FRS

A tudomány mindent meg tud magyarázni? Gyakran tűnik úgy, hogy a 21. században nincs szükségünk a keresztyén hitre, hiszen a tudomány oly nagy betekintést engedett már a világegyetem rejtelmeibe. Mai állás szerint a tudomány és a hit egyszerűen nem fér össze.

De vajon tényleg így van? John Lennox professzor tudósként és keresztyénként szerzett tapasztalataira, valamint ezek kapcsolatáról folytatott évtizedes baráti vitáira és beszélgetéseire támaszkodva bemutatja, hogyan tekinthetjük ezt a két feltételezett ellenséget jó barátnak, és hogyan profitálhatunk mindkettőből.

Világos, friss és ragyogóan egyszerű.

Dr. Os Guinness, író és társadalmi elemző

Gondolatébresztő, megnyerő és átfogó. Szívből ajánlom.

Dr. Cheryl Praeger, a Nyugat-Ausztráliai Egyetem matematikaprofesszora

Emberséges, őszinte és rendkívül olvasmányos.

Alec Ryrie, professzor Durham University and Gresham College

Remélem, hogy az olvasónak tetszeni fog ez a bevezetés a tudomány és a keresztyén hit kérdésébe, és arra ösztönzi, hogy tudományos módon közelítse meg ezt a kérdést – vagyis nyíltan fogadva minden megtalált választ, készen arra, hogy kövesse a bizonyítékokat, bárhova vezessenek is.

John C. Lennox

John C. Lennox (PhD, Cambridge-i Egyetem; DSc, Walesi Egyetem) az Oxfordi Egyetem (emeritus) matematikaprofesszora és a Green Templeton College emeritus oktató tagja. Lennox több mint hetven tudományos publikáció szerzője, és két kutatási szintű matematikai írás társszerzője. Számos könyvet írt a tudomány, a filozófia és a biblia kapcsolatáról, köztük A tudomány valóban eltemette Istent? című művet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!