Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
3.200 Ft
2.880 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Azonos szavak, külön világok - Leonardo De Chirico

Ár:
3.200 Ft
2.880 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Evangéliumi Kiadó
Szállítási díj: 2.805 Ft

Leírás

Közös alapra hozhatók-e az evangéliumi protestánsok és a római katolikusok? Vagy a teológiájuk közötti mélyreható különbségek, valamint a Krisztusról, az egyházról és az üdvösségről szóló tanításokról alkotott nézeteik azt tanúsítják, hogy valójában nagyon különböző evangéliumokat vallanak?

E könyv megmutatja, hogy bár az evangélium megértéséhez használt szavak ugyanazok, de a mögöttük álló tanítások drasztikusan különböznek.

Leonardo de Chirico éleslátással, evangéliumi szemszögből vizsgálja a római katolikus teológia különböző aspektusait – köztük a Mária-kultuszt, a szentek közbenjárását, a tisztítótüzet és a pápai tévedhetetlenséget –, hogy amellett érveljen, a római katolicizmus teológiai keretei sok ponton nem hűek a bibliai evangéliumhoz. Pedig a valódi párbeszéd, melyre égetően szükség van ma, csak a valódi különbségek megértésével virágozhat fel.

Leonardo De Chirico (PhD, King’s College, London) a Breccia di Roma nevű gyülekezet lelkipásztora, történeti teológiát tanít a padovai Instituto di Formazione Evangelica e Documentazione (IFED) nevű intézetben, valamint a Reformanda Initiative vezetője. Emellett blogot ír, kiadója a Studi diTeologia nevű evangéliumi teológiai folyóiratnak, valamint több könyv szerzője.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!