Hitvallásunk

Kiadványok

Kiadói üzenet

Igehirdetések

Eseménynaptár

Kapcsolat

Linkek

Biblia

 

Támogatás

 

 

Y Design

A Viskó - Wm. Paul Young

 

Wm. Paul Young: A Viskó

Wm. Paul Young  -  A VISKÓ

A VISKÓ (The Shack) a legérdekfeszítőbb és leginkább magával ragadó regény, amit az utóbbi években olvastam. Feleségemmel együtt hol sírtunk, hol nevettünk, hol meg a hitünk hiányait kellett megvallanunk. A Viskó elolvasása felszítja benned az Isten jelenléte utáni vágyat.

Michael W. Smith


A Viskó (The Shack) című könyv Wm. Paul Young páratlan sikert befutott regénye. 

A szerzőt felesége már régóta noszogatta, hogy próbálja 'elmesélni' az életét úgy, hogy hat gyermekük is megérthesse azokat a rejtélyes időket, eseményeket, amiknek részben már ők is szemlélői, átélői voltak. Ilyen háttérrel született meg a későbbi sikerkönyv első változata, egy egész rövidke 'meseként', amit karácsonyi ajándékként szánt gyermekeinek. Az ünnepek táján barátai is meglátogatták őket, és az egyiknek a kezébe került a házilag összefűzött kis füzetecske. Amit benne talált, az egészen tűzbe hozta. Azt mondta, hogy ezt mindenkinek olvasnia kellene, mert olyan üzenet van benne... egy olyan üzenet, amit később, Demi Moore már a könyvet elolvasva "sorsfordító erejű üzenet"-nek nevezett, és így ajánlotta férjének és rajongóinak is a Twitteren. Young barátai unszolására, és részben velük együtt, hozzálátott, hogy egy regénnyé dolgozza fel az alapanyagot.

Amikor elkészültek, felkerestek egy kiadót... aztán egy másikat, majd a harmadikat. A sokadik elutasítás után úgy döntöttek, hogy létrehoznak maguk egy kiadót.

Egy elsőkönyves kiadót egy elsőkönyves szerző számára. Tízezer példányra volt bátorságuk az indításhoz. Három hét múlva egyetlen elérhető példány sem állt a rendelkezésükre. Mert aki elolvasta, az ment, és vett tízet, húszat, ötvenet, harmincat, huszonötöt, és osztotta rokonai és barátai között.

Az első megjelenés után egy évvel 1 millió darabot adtak el a könyvből. A következő fél év újabb egy milliós eladást eredményezett. Ekkor figyelt fel a könyvre és a kiadóra a világ egyik legnagyobb könyves cége, a Hachette Book Group, amely felvásárolta a könyv jogait. Eme cég apparátusával a következő alig több mint egy év alatt újabb 8 millió példány jutott el az olvasókhoz, csak angol nyelven.

Amely nyelveken már megjelent a könyv, hasonló sikerek vannak kibontakozóban. Brazíliában bő egy év alatt bő 1 millió fogyott. Németországban ebben az évben az összes könyvet figyelembe véve az ötödik legkelendőbb könyv.

Kategóriájában 51 héten keresztül volt a New York Times bestseller listavezetője; jelenleg 'csupán' második.

Egy olyan sikerré és jelenséggé nőtte ki magát a könyv, aminek rajongói klubjai alakultak világszerte, amire az ilyen irányban - szépirodalom - nem feltétlen 'vájtfülű' Forbes Magazin is felfigyelt. A júniusi számában egy terjedelmesebb interjúban mutatta be a szerzőt, a könyvet, és az őket is lenyűgöző sikert.

Magyarországon is már nagyon sokan várták, mert olvasták angolul, vagy mert külföldön élő rokonaik, barátaik ajánlották nekik, és keresték, hogy hol lesz kapható.

Sokan a Windblown Media honlapjáról értesültek az Immanuel Alapítvány terveiről és kiadási jogosultságáról, és már hónapok óta kerestek bennünket, hogy mikor jelenik meg a könyv. Volt aki miután angolul és németül is olvasta, előre ötvenet megrendelt. A megjelenés óta eltelt rövid idő alatt már az ő megajándékozottjai jönnek és viszik a maguk adagjait...

 

A könyv tartalma röviden:

Egy, a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskó (A Viskó) egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog egy sebzett szív számára.
Mackenzie Allen Philips legfiatalabb lányát - Missyt - a családi nyaralás közben brutálisan meggyilkolják. Véres ruháit az oregoni vadon mélyén egy rozoga épületben (A Viskóban) találják meg. Négy évvel később - mély, gyötrő szomorúság közepette -, Mack (az apa) egy rejtelmesen és fájdalmasan gyanús levelet talál a levelesládájában - látszólag Istentől! Arra kéri őt, hogy térjen vissza a viskóhoz egy hétvégére. Viaskodva önmagával és saját józan eszével, egy téli délutánon mégis útra kel. Oda tér vissza, ahol a legsötétebb rémálom kezdődött el négy évvel azelőtt... Amit ott talál, örökre megváltoztatja az életét!...

 

Egy olyan országban, ahol generációs, politikai, kulturális, faji konfliktusok tépnek-szaggatnak családi, baráti, munkatársi kapcsolatokat, egy ilyen üzenet valóban, és felettébb 'sorsfordító' lehet sok-sok olvasó számára... Aki segít abban, hogy ez eljusson a minél szélesebb olvasói közönséghez, az magának, és szeretteinek, de talán még ellenségeinek is egy élhetőbb környezetet munkál...:)

Sok szeretettel: a kiadó és munkatársai

 

A saját kiadványainkon túl beszerezhetők nálunk Bibliák (Károli és Új protestáns fordítás, bőrkötéssel és aranyozott szegéllyel is), DVD-k, CD-k, kazetták, és más kiadók könyvei is!
 

Sok szeretettel várjuk rendeléseiteket!
A Kiadó, és munkatársai

 

A könyvek megrendelhetők levélben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek egyikén:

Immanuel Alapítvány
H-9700 Szombathely Pf.: 320
Telefon: +36 1 267 1551
+36 94 508 637
+36 20 776 2585

E-mail: immanuel@immanuel.hu

William Paul Young: A Viskó (The Shack) - Immanuel Alapítvány Kiadója