William Carey

A modern külmisszió atyja

S. Pearce Carey

1793-ban, tehát több mint kétszáz évvel ezelőtt hajózott el Indiába. A vidéki környezetből származó cipész, aki egyedül sajátította el a bibliai nyelveket, és aki a modern világmisszió egész mozgalmát beindította, sokkal kiválóbb személyiség, mint hogy röviden szólhatnánk róla.
Isten hatalma képessé tette Careyt arra, hogy nemcsak legyűrje a mérhetetlen teológiai, jogi és társadalmi előítéleteket, hanem rendkívül nagy teljesítményű bibliafordítóvá, és egyúttal az egész kereszténység egyik kiemelkedő gyülekezetalapítójává váljon. Teljesítményei és magatartása által le tudta győzni a brit kormány kérlelhetetlen ellenségességét a misszionáriusokkal szemben. Azt a férfit, akinek korábban megtiltottak mindenfajta prédikálást India földjén, végül a kormány állította szolgálatba, és állandó tanácsadójukként tartották számon.
W. Carey híres mondása: "Várjál nagy dolgokat Istentől és vállalkozz nagy dolgokra Istenért!"

A könyv ára: 1100.-

Kategória: életrajz

 

 

Kedves Látogató! Szeretnénk jelezni, hogy a honlap nem feltétlen naprakész adatokat tartalmaz a termékeinket és az árakat illetően.
Javasoljuk, hogy keresd fel a webáruházunkat, ahol még jobb kedvezményeket is kapsz, és naprakész adatokat talász.

Szeretettel
a S(z)ószórók

A termékek megrendelhetők levélben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek egyikén:

E-mail: immanuel@immanuel.hu

Immanuel Alapítvány
Budapesti iroda:
1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. 2/3. (Molnár utca 3. 2/3.)
Telefon: +36 1 267 1551
+36 20 776 2585
(+36 94 508 637)

Immanuel Alapítvány Kiadója - Merj szeretni, Élő víz, Isten ígéreteinek kincsestára, Aranyalma ezüst tányéron, Mily gyönyörűséges a Te szerelmed, A Viskó, Apáról fiúra, Apáról leányra, Gyermekszületés, Hagyd hogy férfi legyen, Böjt, A menny, Pokol, Még többet, Zsoltáros, Boszorkánykanyar