Sebzett szívek

Reménység a gyermekkori szexuális zaklatás felnőtt áldozatai számára

Dr. Dan B. Allender

Egy felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezett nők 38%-át zaklatták 18 éves kora előtt - kisebb vagy nagyobb mértékben. Ennek mindenképpen hatása van ránk; vagy minket érint személyesen, vagy az ismerőseink közül valakit, egy közeli barátot, házastársat, szomszédot.

Szembenézni a bűn következményeivel, legyen az a miénk vagy másoké, kellemetlen. Tehát úgy teszünk, mintha jól lennénk, holott tudjuk, hogy valami bántja a lelkünket. Egy tompa fájdalom időnként feltűnik a felszínen, esetleg kísértő emlékek térnek vissza álmainkban vagy napközben.
A világ elismeri a bűn hatásait, de tökéletlen megoldást kínál. Változáshoz vezető útja az önérvényesítésről szól. Az eredmény én önközpontú humanista, aki inkább a saját javára él, mint másokért. Ez a megoldás olyan, mintha egy lyukas csészét megtöltenénk langyos vízzel. Üres és elégedetlen marad a lélek. A zaklatás okozta sérülés szörnyű, de elenyésző ahhoz a hatáshoz képest, mely eltorzítja a kapcsolatunkat Istennel és elrabolja az örömöt, hogy szeretünk és szeretnek minket.
Az egyház nem mindig hajlandó tudomásul venni a bűn hatásait, és leegyszerűsíti a megoldást: "Bocsáss meg és felejtsd el!"
A Sebzett szívek sokkal mélyebbre megy a változásról alkotott felszínes elképzeléseknél, ugyanakkor szilárdan kitart a bibliai alapelvek mellett, amikor feltárja a károsodás mélységeit. Valóban úttörő könyv. A szívbe markoló beszélgetések először fájdalmat okoznak, majd talán ellenállást, de mindig reményt is kínálnak az őszinte olvasónak, legyen az áldozat vagy olyan valaki, aki segíteni akar az áldozatnak.

A könyv ára: 2000.-

Kategória: lelkigondozás
Oldalszám: 280

 

 

Kedves Látogató! Szeretnénk jelezni, hogy a honlap nem feltétlen naprakész adatokat tartalmaz a termékeinket és az árakat illetően.
Javasoljuk, hogy keresd fel a webáruházunkat, ahol még jobb kedvezményeket is kapsz, és naprakész adatokat talász.

Szeretettel
a S(z)ószórók

A termékek megrendelhetők levélben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek egyikén:

E-mail: immanuel@immanuel.hu

Immanuel Alapítvány
Budapesti iroda:
1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. 2/3. (Molnár utca 3. 2/3.)
Telefon: +36 1 267 1551
+36 20 776 2585
(+36 94 508 637)

Immanuel Alapítvány Kiadója - Merj szeretni, Élő víz, Isten ígéreteinek kincsestára, Aranyalma ezüst tányéron, Mily gyönyörűséges a Te szerelmed, A Viskó, Apáról fiúra, Apáról leányra, Gyermekszületés, Hagyd hogy férfi legyen, Böjt, A menny, Pokol, Még többet, Zsoltáros, Boszorkánykanyar