A keresztyén és a lelki fegyelem

Donald S. Whitney

A gyakorlott zenészek sokszor minden nehézség nélkül, hibátlanul lejátszanak egy új darabot első látásra. Úgy tűnik, mintha ez könnyű dolog lenne, amely nem igényel erőfeszítést. Az ilyen ügyes játék "szabadságára" azonban csak évekig tartó fegyelmezett gyakorlás árán lehet szert tenni.

Ugyanígy, az istenfélelemben való fejlődés szabadsága - melynek révén saját személyiségünkkel természetes módon kifejezhetjük Jézus jellemét - elsősorban a lelki diszciplínák (vagyis a lelki fegyelem elemeinek) tudatos művelésén múlik. A lelki diszciplínák távolról sem törvényeskedő, korlátozó vagy megkötöző dolgok, amint sokan vélik. Éppen ellenkezőleg: páratlan lelki szabadsághoz vezető eszközök.

Ha tehát egész életünkben az istenfélelemre szeretnénk törekedni, akkor ez a könyv segíteni fog nekünk ebben. Könyvünk az első egyházatyák, a puritán írók és maga Jézus Krisztus gazdag örökségéből merítve vezet minket végig a diszciplínák gondosan megválasztott sorozatán, beleértve az alábbi területeket:
- bibliaolvasás, - imádság, - imádat, - tanulás, - az Ige alkalmazása,
- evangelizáció, - szolgálat, - sáfárság - elmélkedés az Igén,
- böjt, - csend és magány, - naplóírás.

Ez a könyv rámutat a lelki diszciplínák fontosságára, megmutatja, hogyan segítik elő ezek a az istenfélelemben való növekedésünket, és gyakorlati javaslatokat tesz hosszú távú művelésükre. Üdítő lehetőséget nyújt arra, hogy magunkévá tegyük az élet legnagyobb törekvését - a szentségre való törekvést - azáltal, hogy egész életünkben örömünket leljük a lelki diszciplínákban.

A könyv ára: 1600.-

Kategória: tanítás
Oldalszám: 336

 

 

Kedves Látogató! Szeretnénk jelezni, hogy a honlap nem feltétlen naprakész adatokat tartalmaz a termékeinket és az árakat illetően.
Javasoljuk, hogy keresd fel a webáruházunkat, ahol még jobb kedvezményeket is kapsz, és naprakész adatokat talász.

Szeretettel
a S(z)ószórók

A termékek megrendelhetők levélben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek egyikén:

E-mail: immanuel@immanuel.hu

Immanuel Alapítvány
Budapesti iroda:
1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. 2/3. (Molnár utca 3. 2/3.)
Telefon: +36 1 267 1551
+36 20 776 2585
(+36 94 508 637)

Immanuel Alapítvány Kiadója - Merj szeretni, Élő víz, Isten ígéreteinek kincsestára, Aranyalma ezüst tányéron, Mily gyönyörűséges a Te szerelmed, A Viskó, Apáról fiúra, Apáról leányra, Gyermekszületés, Hagyd hogy férfi legyen, Böjt, A menny, Pokol, Még többet, Zsoltáros, Boszorkánykanyar