Hitvallásunk

Kiadványok

Kiadói üzenet

Igehirdetések

Eseménynaptár

Kapcsolat

Linkek

Biblia

 

Támogatás


Keresés a Bibliában

Szórészlet(ek):


és:


és:


Olvasd velem Biblia (kék) - Doris Rikkers - Jean E. Syswerda

Doris Rikkers - Jean E. Syswerda

Olvasd velem Biblia (kék)

Olvasd velem Biblia (lila) - Doris Rikkers - Jean E. Syswerda

Doris Rikkers - Jean E. Syswerda

Olvasd velem Biblia (lila)

Üzleti titkok a Bibliából - Rabbi Daniel Lapin

Rabbi Daniel Lapin

Üzleti titkok a Bibliából

Karácsonyi Bibliai Böngésző - Gill Guide

Gill Guide

Karácsonyi Bibliai Böngésző

Bibliai böngésző - Gill Guide

Gill Guide

Bibliai böngésző

AZ ÉN NAGY kukucskálós BIBLIÁM -  Michael Berghof

Michael Berghof

AZ ÉN NAGY kukucskálós BIBLIÁM

Y Design

Bibliafordítások - Károli Biblia
Mózes III. könyve 13. fejezet


 

  <<< >>>  

  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:1 Szóla ismét az Úr Mózesnek és Áronnak, mondván:
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:1 Azután így beszélt az ÚR Mózeshez és Áronhoz:
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:1
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:2 Ha valamely ember testének bőrén daganat, vagy tarjagosság, vagy fehér folt támad, és az ő testének bőrén poklos fakadékká lehet: vigyétek el az ilyet Áronhoz, a paphoz, vagy egyvalamelyikhez az ő papfiai közül.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:2 Ha egy embernek a bőrén daganat, var, vagy fehér folt támad, és poklos kiütés lesz belőle a bőrén, akkor vigyék el Áron paphoz vagy a fiai közül valamelyik paphoz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:2
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:3 És nézze meg a pap azt a test bőrén lévő fakadékot. Ha a szőr a fakadékban fehérré változott, és ha a fakadéknak felülete mélyebben van az ő testének bőrénél: akkor poklos fakadék az. Mihelyt látja ezt a pap, tisztátalannak ítélje azt.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:3 Nézze meg a pap a bőrén levő kiütést, és ha a szőr a kiütésben fehérré változott, és a kiütés felülete bemélyed a bőrébe, akkor poklos kiütés az. Ha ezt látja a pap, mondja ki, hogy tisztátalan.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:3
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:4 Ha pedig fehér folt van a teste bőrén, de annak felülete nincs mélyebben a bőrnél, és a szőre sem változott meg fehérré, akkor rekeszsze külön a pap a fakadékos embert hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:4 Ha fehér folt van a bőrén, de a felülete nem mélyed bele a bőrébe, és a szőre sem változik fehérré, akkor különítse el a pap a kiütéses embert hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:4
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:5 A hetedik napon pedig nézze meg őt a pap, s ha szerinte a fakadék egy állapotban van, át nem terjedt tovább a fakadék a bőrön, a pap másodszor is rekeszsze őt külön hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:5 A hetedik napon nézze meg a pap, és ha szerinte a kiütés megállapodott, és nem terjedt tovább a kiütés a bőrön, akkor különítse el a pap másodszor is hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:5
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:6 Nézze meg őt azután a pap a hetedik napon másodszor is, és ha a fakadék meghalványodott, és nem terjedt tovább a bőrön a fakadék, tisztának ítélje őt a pap; tarjagosság az, mossa meg azért a ruháit és legyen tiszta.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:6 A hetedik napon nézze meg a pap másodszor is, és ha a kiütés elhalványodott, és nem terjedt tovább a kiütés a bőrön, akkor mondja ki a pap, hogy tiszta; csak varasodás az. Mossa ki a ruháit, és tiszta lesz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:6
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:7 De ha a tarjagosság tovább terjedt a bőrön, miután a papnál az ő megtisztulása végett jelentkezett: akkor másodszor is jelentse magát a papnál.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:7 De ha a varasodás nyilvánvalóan tovább terjed a bőrön, miután megmutatta magát a papnak azért, hogy tisztának mondják, akkor mutassa meg magát újból a papnak.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:7
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:8 És ha látja a pap, hogy ímé tovább terjedt a tarjagosság a bőrön; ítélje azt a pap tisztátalannak, poklosság az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:8 Ha a pap úgy látja, hogy a varasodás tovább terjedt a bőrön, akkor mondja ki a pap, hogy tisztátalan: poklosság az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:8
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:9 Ha poklos fakadék lesz az emberen, vigyék tehát azt a paphoz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:9 Ha poklos kiütés támad egy emberen, vigyék el a paphoz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:9
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:10 És ha látja a pap, hogy ímé fehér daganat van a bőrön, és az a szőrt fehérré változtatta, és vadhús van a daganatban
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:10 Ha a pap úgy látja, hogy fehér daganat van a bőrön, és az a szőrt fehérré változtatta, a daganatban pedig vadhús van,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:10
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:11 Idűlt poklosság az az ő testének bőrén; azért tisztátalannak ítélje azt a pap, ne is rekesztesse külön azt, mert tisztátalan az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:11 akkor idült poklosság az a bőrén, mondja ki tehát a pap, hogy tisztátalan. Ne is különítse el, mert tisztátalan.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:11
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:12 Ha pedig folyton fejlődik a poklosság a bőrön, és a poklos fakadék elborítja a fakadékosnak egész bőrét tetőtől talpig mindenfelé, a merre a pap szemei látnak;
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:12 De ha annyira fejlődik a poklosság a bőrön, hogy egészen elborítja a poklosság a kiütésesnek a bőrét, tetőtől talpig, bárhol nézi is a pap,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:12
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:13 És ha látja a pap, hogy ímé elborította a poklosság annak egész testét: akkor ítélje tisztának a fakadékot; mivelhogy egészen fehérré változott az, tiszta az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:13 ha tehát úgy látja a pap, hogy egészen elborította a poklosság annak a testét, akkor mondja ki, hogy tiszta az a kiütéses. Tiszta, mert egészen fehérré változott.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:13
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:14 De mihelyt vadhús mutatkozik abban, tisztátalan legyen.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:14 Csak amikor vadhús mutatkozik rajta, akkor tisztátalan.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:14
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:15 Ha meglátja a pap a vadhúst, tisztátalannak ítélje azt; a vadhús tisztátalan legyen, poklosság az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:15 Ha meglátja a pap a vadhúst, akkor mondja ki, hogy tisztátalan. A vadhús tisztátalan: poklosság az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:15
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:16 De ha a vadhús eltűnik, és fehérré változik, akkor menjen a paphoz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:16 De ha a vadhús eltűnik, és fehérré változik, menjen el a paphoz,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:16
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:17 És ha megnézi azt a pap, és a fakadék csakugyan fehérré változott, akkor ítélje a pap a fakadékot tisztának, tiszta az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:17 és ha a pap úgy látja, hogy a kiütés fehérré változott, mondja ki a pap, hogy a kiütéses tiszta lett; akkor tiszta ő.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:17
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:18 Ha pedig valakinek a teste bőrén kelevény volt, de begyógyult,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:18 Ha valakinek a bőrén fekély volt, de begyógyult,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:18
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:19 És a kelevény helyén fehér daganat, vagy vörhenyes fehér folt támad, jelentse magát a papnál.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:19 és a fekély helyén fehér daganat, vagy rózsaszínű folt támad, mutassa meg magát a papnak.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:19
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:20 És ha látja a pap, hogy íme annak felülete alább esik a bőrnél, és a szőre fehérré változott; akkor ítélje azt a pap tisztátalannak, poklos fakadék az, a mi a kelevényben fakadt.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:20 Ha úgy látja a pap, hogy a felülete mélyebben van a bőrnél, a szőre pedig fehérré változott, akkor mondja ki a pap, hogy tisztátalan. Poklos kiütés az, amely a fekélyből fejlődött ki.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:20
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:21 Ha pedig megnézi azt a pap, és íme nincs abban fehér szőr, és nem is esett alább a bőrnél, sőt meghalványodott az: akkor rekeszsze külön azt a pap hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:21 De ha a pap úgy látja, hogy nincs benne fehér szőr, és nincs mélyebben a bőrnél, sőt meghalványodott, akkor különítse el a pap hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:21
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:22 Ha azonban tovább terjed a bőrön; akkor tisztátalannak ítélje azt a pap, poklos fakadék az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:22 De ha nyilvánvalóan tovább terjedt a bőrén, mondja ki róla a pap, hogy tisztátalan: kiütés az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:22
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:23 De ha elébbi állapotában marad a folt, nem terjedt: a kelevény forradása az, azért tisztának ítélje azt a pap.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:23 Ha viszont megmaradt a fehér folt a helyén, és nem terjedt tovább, akkor gyógyuló fekély az. Mondja ki róla a pap, hogy tiszta.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:23
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:24 Vagy ha valaki testének bőrén égési seb lesz, és a seb helyén vörhenyesfehér folt támad vagy fehér;
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:24 Ha pedig valakinek a bőrén égési seb támad, és a seb vadhúsa rózsaszínű vagy fehér folttá lesz,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:24
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:25 És megnézi azt a pap, és íme a szőr fehérré változott a foltban, és annak felülete mélyebben van a bőrnél: poklosság az, a mi a seben fakadt, azért ítélje azt a pap tisztátalannak, poklos fakadék az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:25 nézze meg a pap. És ha a fehér foltban a szőr fehérré változott, felülete pedig belemélyed a bőrbe, akkor a sebből fejlődött poklosság az. Mondja ki a pap, hogy tisztátalan, mert poklos kiütés az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:25
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:26 De ha megnézi azt a pap, és ímé nincs a foltban fehér szőr, és nem is esett az alább a bőrnél, sőt meg is halványodott az: akkor rekeszsze azt külön a pap hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:26 De ha úgy látja a pap, hogy nincs a fehér foltban fehér szőr, és nincs mélyebben a bőrnél, sőt meghalványodott, akkor különítse el a pap hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:26
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:27 És nézze meg azt a pap a hetedik napon; ha tovább terjedt a bőrön, akkor tisztátalannak ítélje azt a pap, poklos fakadék az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:27 A hetedik napon nézze meg a pap, és ha a folt nyilvánvalóan tovább terjedt a bőrön, akkor mondja ki róla a pap, hogy tisztátalan. Poklos kiütés az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:27
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:28 Ha pedig elébbi állapotában van a folt, nem terjedt a bőrön, sőt meg is halványodott, égési daganat az; azért tisztának ítélje azt a pap, mert égési seb forradása az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:28 Ha viszont megmaradt a helyén a fehér folt, nem terjedt tovább a bőrön, sőt meghalványodott, akkor csak az égési seb daganata az. Mondja ki róla a pap, hogy tiszta, mert gyógyuló égési seb az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:28
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:29 És ha valamely férfiúnak vagy asszonynak fakadéka támad a fején vagy a szakállában,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:29 Ha egy férfinak vagy asszonynak kiütés támad a fején vagy a szakállában,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:29
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:30 És a pap megnézi a fakadékot, és íme annak felülete mélyebben van a bőrnél; és abban a szőr sárga és vékony: akkor ítélje azt a pap tisztátalannak, var az, fejnek vagy szakállnak poklossága az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:30 nézze meg a pap a kiütést. Ha a felülete belemélyed a bőrbe, és a szőr sárgás és vékony, akkor mondja ki róla a pap, hogy tisztátalan. Ótvar az, a fejnek vagy a szakállnak a poklossága.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:30
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:31 Ha pedig megnézi a pap a varas fakadékot, és ímé annak felülete nincsen mélyebben a bőrnél, és nincsen abban fekete szőr: akkor rekeszsze külön a pap azt, a kinek varas fakadéka van, hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:31 De ha úgy látja a pap, hogy az ótvaros kiütés felülete nem mélyed bele a bőrbe, és nincs benne fekete szőr, akkor különítse el a pap hét napig azt, akinek ótvaros kiütése van.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:31
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:32 És nézze meg a pap a fakadékot a hetedik napon, és ha nem terjedt a var, és nem lett benne sárga szőr, és a varnak felülete nem lett mélyebbé a bőrnél:
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:32 A hetedik napon nézze meg a pap a kiütést, és ha nem terjedt tovább az ótvar, nincs benne sárgás szőr, és az ótvar felülete nem mélyed bele a bőrbe,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:32
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:33 Akkor borotválkozzék meg, de a varat le ne borotválja; a pap pedig másodszor is rekeszsze külön a varas embert hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:33 akkor borotválkozzék meg, de az ótvart ne borotválja le, a pap pedig másodszor is különítse el hét napig az ótvaros embert.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:33
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:34 És a pap nézze meg a varat a hetedik napon, és ha nem terjed a var a bőrön, és annak felülete nincsen mélyebben a bőrnél: akkor tisztátalannak ítélje azt a pap és mossa meg a ruháit, és tiszta lesz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:34 A hetedik napon nézze meg a pap az ótvaros embert. Ha az ótvar nem terjedt tovább a bőrön, és a felülete sem mélyed bele a bőrbe, akkor mondja ki róla a pap, hogy tiszta. Az pedig mossa ki a ruháját, és tiszta lesz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:34
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:35 De ha tovább terjed a var a bőrön, miután tisztának ítélte azt,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:35 De ha az ótvar nyilvánvalóan tovább terjed a bőrön azután, hogy tisztának mondták őt,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:35
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:36 És megnézi azt a pap, és csakugyan terjedt a var a bőrön: akkor ne is kutasson a pap a sárga szőr után, tisztátalan az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:36 akkor nézze meg a pap, és ha csakugyan terjedt az ótvar a bőrön, akkor nem is kell a papnak a sárgás szőrt kutatnia: tisztátalan az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:36
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:37 De ha a var szerinte egy állapotban van, és fekete szőr indult abban, meggyógyult az a var, tiszta az; tisztának ítélje azt a pap.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:37 Ha viszont szerinte megállapodott az ótvar, és fekete szőr sarjadt benne, akkor meggyógyult az ótvar, tiszta ő, mondja ki róla a pap, hogy tiszta.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:37
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:38 Ha pedig valamely férfi vagy asszony testének bőrén foltok, fehér foltok támadnak,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:38 Ha egy férfinak vagy asszonynak a bőrén foltok támadnak, fehér foltok,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:38
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:39 És megnézi a pap, és ímé a testök bőrén lévő foltok halavány fehérek: a bőrön fakadt sömör az, tiszta az az ember.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:39 akkor nézze meg a pap, és ha a bőrükön a foltok halvány fehérek, a bőrön fakadt sömör az, tiszta az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:39
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:40 Hogyha valamely embernek egészen elhull a haja, kopasz az, és tiszta az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:40 Ha valakinek kihullik a haja, kopasz az, tiszta.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:40
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:41 És ha előlről hull el a haja, elől kopasz az, és tiszta az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:41 Ha elöl hullik ki a haja, a homlokán kopasz, de tiszta.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:41
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:42 Hogyha pedig az ő egész kopasz, vagy elől kopasz fején vörhenyes fehér fakadék támad, poklos fakadék az az ő egész kopasz vagy elől kopasz fején.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:42 De ha az egészen kopasz, vagy a homlokán kopasz fejen rózsaszínű kiütés támad, kiütéses poklosság az, az egészen kopasz, vagy a homlokán kopasz fejen.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:42
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:43 Ha megnézi azt a pap, és ímé a fakadék daganata vörhenyes fehér az ő egész kopasz vagy elől kopasz fején, olyanforma, mint a test bőrén való poklosság:
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:43 Ha úgy látja a pap, hogy a kiütéses daganat rózsaszínű a kopasz fejen vagy a felkopaszodott homlokon, amilyen a test bőrének a poklos felülete,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:43
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:44 Poklos ember az, tisztátalan az, igen tisztátalannak ítélje azt a pap, mivelhogy fején van a fakadékja.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:44 poklos az is, tisztátalan. Okvetlenül mondja ki róla a pap, hogy tisztátalan, a fején levő kiütés miatt.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:44
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:45 A poklos ember pedig, a kin a fakadék van, megszaggatott ruhában és mezítelen fővel legyen, és a bajuszát fedezze be, és ezt kiáltsa: Tisztátalan, tisztátalan!
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:45 A poklos embernek pedig, akin kiütés van, legyen a ruhája tépett, a haja gondozatlan, takarja el a bajuszát, és ezt kiáltsa: tisztátalan, tisztátalan!
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:45
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:46 Mindaddig tisztátalan legyen, a míg rajta van a fakadék, tisztátalan az; csak ő maga lakjék, a táboron kivül legyen az ő lakása.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:46 Tisztátalan mindaddig, amíg rajta van a kiütés, tisztátalan ő. Egyedül lakjék, a táboron kívül legyen a lakása.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:46
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:47 Hogyha pedig valami ruhán van a poklos fakadék, gyapjú ruhán vagy len ruhán,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:47 Ha valamilyen ruhán támad poklos kiütés: gyapjúruhán vagy lenruhán,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:47
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:48 Vagy lenből és gyapjúból készült fonadékon vagy szöveten; vagy bőrön, vagy valamely bőrből való készítményen;
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:48 lenvásznon vagy gyapjúszöveten, és bőrön vagy akármilyen bőrkészítményen,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:48
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:49 És ha az a fakadék zöld vagy vörhenyes színű a ruhán, vagy bőrön, vagy szöveten, vagy fonadékon, vagy akármely bőrből való eszközön: poklos fakadék az, mutassák azért meg a papnak.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:49 ha az a kiütés zöldes vagy pirosas a ruhán, bőrön, vásznon, szöveten vagy bármilyen bőrholmin, poklos kiütés az, mutassák meg a papnak.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:49
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:50 És nézze meg a pap a fakadékot és rekeszsze külön azt a min a fakadék van, hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:50 Nézze meg a pap a kiütést, és különítse el a kiütéses holmit hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:50
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:51 A hetedik napon pedig nézze meg a fakadékot. Ha terjed a fakadék a ruhán vagy szöveten, vagy fonadékon vagy bőrön, és akármilyen készítményen, a mivé a bőr feldolgoztatik: emésztő poklosság az a fakadék, tisztátalan az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:51 A hetedik napon nézze meg a kiütéses holmit, és ha terjed a kiütés a ruhán, vásznon, szöveten vagy bőrön, bárminek dolgozták is fel azt a bőrt: rosszindulatú poklosság az a kiütés, tisztátalan.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:51
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:52 Azért égesse meg azt a ruhát, vagy a gyapjúból vagy a lenből készült szövetet vagy fonadékot, vagy akármely bőrből való eszközt, a melyen a fakadék leend; mert emésztő poklosság az, tűzön égessék meg azt.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:52 El kell égetni azt a ruhát vagy vásznat, a gyapjú- vagy lenszövetet és minden bőrholmit, amelyen a kiütés van, mert rosszindulatú poklosság az. Tüzeljék el!
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:52
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:53 De ha megnézi a pap, és ímé nem terjedt a fakadék a ruhán, vagy szöveten, vagy fonadékon, vagy akármely bőrből való eszközön:
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:53 De ha úgy látja a pap, hogy nem terjedt tovább a kiütés a ruhán, vásznon, szöveten és bármilyen bőrholmin,
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:53
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:54 Akkor parancsolja meg a pap, hogy mossák meg azt, a min a fakadék van, és rekeszsze külön azt másodszor is hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:54 akkor parancsolja meg a pap, hogy mossák ki a kiütéses holmit, és különítse el újabb hét napig.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:54
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:55 Ha pedig megnézi azt a pap a mosás után, és ímé a fakadék nem változtatta meg a színét; ha nem terjedt is a fakadék, tisztátalan az, tűzben égesd meg azt; beevődés az, akár a fonákján, akár a színén legyen az.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:55 Ha kimosták a kiütéses holmit, és a pap úgy látja, hogy a kiütés nem változtatta meg a színét, még ha nem terjedt is tovább a kiütés: tisztátalan az. El kell tüzelni. Foltosodás az, akár a visszáján van, akár a színén.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:55
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:56 De ha látja a pap, hogy ímé meghalványodék a fakadék a megmosatása után: akkor szakaszsza el azt a ruhától vagy bőrtől, vagy a szövettől vagy a fonadéktól.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:56 De ha a pap úgy látja, hogy meghalványodott a kiütés a mosás után, akkor vágja ki azt a ruhából, bőrből, vászonból, vagy szövetből.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:56
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:57 És ha mégis mutatkozik a ruhán vagy szöveten, vagy fonadékon, vagy akármely bőrből való eszközön: akkor kiújulás az; tűzzel égesd meg azt, a min a fakadék van.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:57 Ha pedig még mindig mutatkozik a ruhán, vásznon, szöveten vagy bármilyen bőrholmin ilyesmi, akkor kiújuló poklosság az. El kell égetni, amin ilyen kiütés van.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:57
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:58 Azt a ruhát pedig, vagy szövetet, vagy fonadékot, vagy akármely bőrből való eszközt, a melyet megmostál, ha eltávozik rólok a fakadék, mosd meg másodszor is, és tiszta lesz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:58 Az olyan kimosott ruhát, vásznat, szövetet vagy bármilyen bőrholmit, amelyről eltűnt a kiütés, újból ki kell mosni, és akkor tiszta lesz.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:58
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:59 Ez a törvénye a poklos fakadéknak, akár gyapjú-, akár lenruhán, akár szöveten, akár fonadékon, vagy akármely bőrből való eszközön legyen, hogy tisztának vagy tisztátalannak ítéltessék.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:59 Ez a gyapjú- vagy lenruhán, vásznon, szöveten vagy bármilyen bőrholmin levő poklos kiütés törvénye. Ennek az alapján mondják tisztának vagy tisztátalannak.
  Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 13:59
  Mózes III. könyve 12  |  Lap tetejére  |  Mózes III. könyve 14  

A Biblia, a teljes Szentírás, Istennek a Szent Szellem által inspirált, csalhatatlan kijelentése.
Biblia - Mózes III. könyve 13. fejezet - Károli Biblia - 'Szellem'-es, Új fordítású Biblia, Egyszerű fordítás - Újszövetség